Om oss

Jag som driver kattpensionatet heter Jenny.

Min familj består av min

man Peter, våra två barn, Eddie och Emmi, huskatterna Nisse, Sally & Kanel, hunden Mira och hästarna Eldey, Keilir, Þenja, Conny & Iðinn

Jag är utbildad djurskötare och har gått grundkravsutbildning för oss som driver kattpensionat. Jag har tillstånd enligt 16 § Djurskyddslagen att driva kattpensionat och har ansvarsförsäkring samt tillstånd som djurtransportör enligt EU-förordning 1/2005 artikel 10.1


Som många andra har jag haft egna djur eller djur i familjen sedan jag var liten. Jag har ofta tagit hand om andras djur när de rest bort.

 

Med åren kom tanken på att starta ett kattpensionat. Att få jobba med det man älskar är ju inte alla förunnat. Jag är den som sköter pensionatet men då Peter har eget företag på gården så kan han rycka in om det behövs.

 


   Jag startade upp under 2008, men tanken på att driva ett kattpensionat har funnits i många år innan dess. Jag vill driva ett kattpensionat där vi själva utan tvekan skulle lämna våra egna katter.

Där varje katt bor i ett hemtrevligt rum avskild från andra katter.

Rummen har vägg nedtill och nät upptill för att katten själv ska kunna välja om och när den vill se/bli sedd av de andra gästerna. Rummen har full takhöjd och fönster.

 

I rummen finns även byråer, ligghyllor, klösbräda och kattlåda.

Vi använder Cal le Cat kattsand som vi också är återförsäljare av.

Katterna har tillgång till egen inhägnad uteplats/balkong (via kattlucka) där de kan njuta i solen och spana in fåglar.


Utfodring sker flera ggr. per dag.

Vi serverar kvalitetsfoder från Orijen & Royal Canin och har även flera olika sorters mjukmat till de katter som även vill ha det.

Foder ingår men ni får självklart ta med eget foder för att slippa foderbyte, dock görs inget prisavdrag. Rengöring av rum och kattlåda görs regelbundet. Textilier byts och tvättas och rummen rengörs/desinficeras mellan varje gäst.

 

Hur mycket tid som avsätts för lek och kel är väldigt individuellt, allt görs utifrån den enskilda individens önskemål.

 

Vill man inte gosa eller leka kan man ju alltid få vara med när det uträttas andra sysslor i pensionatet för att få vara nära på egna villkor, bara en katt (eller katter från samma familj) åt gången.

Att få ligga i knäet eller bredvid i fotöljen när jag sitter i köket och jobbar brukar vara uppskattat av de flesta.

© Copyright Isåkers        All rights reserved